3D MODELLEME-GÖRSELLEŞTİRME

Profil çizimi ve yerleşim planı baz alınarak 3D dış yüzey modeli oluşturulur. 3D model teknenin genel dış görünüşünü göstermekle birlikte oturma grubu, jakuzi, vardavela, güneşlenme alanları gibi detaylar ile güverte yerleşimi ve açık alanları da detaylı bir şekilde belirtmektedir. Eklenecek tüm detaylar sonucunda 3D model yapılan tasarımın estetik açıdan değerlendirilebilmesi için oldukça faydalı bir araç olacaktır. Bu model yüksek çözünürlüklü fotogerçekçi resimlerin alınmasına, tekne sahibi ve tersane tarafından tasarımın istedikleri açıdan incelenmesine imkan sağlayacaktır. Bunun yanı sıra oluşturulan CAD yerleşim planı da daha gerçekçi bir biçimde hazırlanarak kolay anlaşılır bir hale getirilecektir.

İÇ DİZAYN

Genel yerleşim planı ve tekne sahibinin istekleri göz önünde bulundurarak yatın 3 boyutlu iç dizaynı da ARKYAT’ın yetenekli dizaynırları tarafından gerçekleştirilebilir. Renderlar ile gerçekte ulaşılabilir olan alanlar, ve ayrıca seçilecek mobilya, döşeme ve konsept sonucu oluşacak iç atmosfer görüntülenebilir.

KONSTRÜKSİYON DİZAYNI

Tekne ve üstyapının 3D modelinin bitirilmesinin ardından ARKYAT mühendisleri tarafından yapısal elemanların boyutları hesaplanır. Hesaplamada tersanenin istekleri ve loyd kuralları göz önüne alınır. Bu hesaplamalar teknenin mukavemeti ve sağlamlığı açısından çok önemlidir. Bu aşamada seçilen loyd projeye ciddi bir şekilde dahil olmaktadır. Konstrüksiyon bütünüyle 3 boyutlu olarak modellenir, bu hem konstrüksiyonu kontrol etmeye hem de tekne imal edilmeden ağırlığını hesaplamaya imkan verir.

DETAY DİZAYN

İmalata başlayabilmek için gerekli olan konstrüksiyon, kesit ve nesting resimleri ARKYAT mühendisleri tarafından hazırlanır. Konstrüksiyon bir inşa stratejisi çerçevesinde, mümkün olduğunca kolay ve hızlı olacak şekilde yerde yapılacak biçimde planlanır. Loyd ve imalat ekibi tarafından istenen diğer çizimler yine ARKYAT mühendisleri tarafından hazırlanır.